Painava syy

Mitä hallitusohjelman kirjaukset käytännössä tarkoittavat? Ketkä joutuvat talkoissa talikon varteen?

Orpon-Purran hallitus etenee nopeasti tavoitteidensa kanssa. Hallitus aloitti jo kesällä hallitusohjelman leikkausesitysten valmistelun. Nyt se on tuomassa lähiaikoina eduskuntaan esitystä lakko-oikeuden rajoittamiseksi ja työttömyysturvan heikentämiseksi. Paikallisen sopimisen laajentaminen tulee todennäköisesti heti vuodenvaihteessa, jolloin jatketaan myös sosiaaliturvan leikkaamista.

Omien sanojensa mukaisesti hallitus tavoittelee talouskasvua ja työllisyyden parantamista, mutta käytännössä hallitusohjelman kirjaukset ovat heikennyksiä, joista kärsivät erityisesti työntekijät, työttömät, lapsiperheet. SAK:n asiantuntijoiden arvioiden mukaan monet leikkaukset osuvat samoihin ihmisiin ja vaikutusarviot ovat puutteellisia tai liioiteltuja.

SAK järjestää viisi alueellista tilaisuutta, joissa hallituksen politiikan sisältö avataan kansankielelle. Tilaisuuksissa on paikalla SAK:n ja liittojen johtoa sekä SAK:n asiantuntijoita. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentteja. Lisäksi päästetään ääneen niin hallitus- kuin oppositiopuolueiden kansanedustajat paneelikeskustelussa.

Maksuttomat tilaisuudet on tarkoitettu SAK:n jäsenliittojen jäsenille ja aktiivitoimijoille, minkä lisäksi ne ovat medialle avoimia.

16.9.2023 kello 12-15 (Huom. Tampere kello 13-16)

  • Tampere, Tuulensuun Palatsi, Hämeenkatu 30
  • Järvenpää, Järvenpää-talo, Hallintokatu 4
  • Kuopio, Hotelli Iso-Valkeinen, Majaniementie 2

Lounastarjoilu alkaa tuntia ennen tilaisuuden alkua ja päätteeksi kokoonnutaan cocktail-tarjoilun äärelle.

Ilmoittautuminen

Tila- ja tarjoilujärjestelyjen vuoksi pyydämme, että ilmoittaudut etukäteen mahdollisimman pian tämän linkin kautta.

SAK ei vastaa osallistujien kilometri tai päivärahakuluista, mutta tilaisuuksiin on organisoitu maksuttomia yhteiskuljetuksia, joihin voit ilmoittautua ilmoittautumislinkin kautta.

Ilmoittautuneille lähetetään tarkempi ohjelma.

Tervetuloa!

Jaa artikkeli muille...