Luottamusmiestapaaminen 6.3

Luottamusmiestapaaminen pidettiin osaston toimistolla ja paikalle saatiin toistakymmentä luottamustoimissa toimivaa. Osallistujien kesken virisi vilkas keskusteli, missä käytiin läpi autoalan asioita. Muutama asia nousi esille:
Alalle tulee kyllä nuoria, mutta he eivät jää alalle, vaan vaihtavat muualle. Ala on menettämässä nuorten kiinnostusta, mikä on huolestuttavaa. Alkaa olla kiire niin työnantajapuolella, kun tekijäpuolella alkaa pohtia tulevaisuutta.
Esille tuli myös työssä jaksaminen. Autokorjaamoilla kaikki lasketaan sentin ja sekunnin tarkkuudella. Tulos merkitsee enemmän, kun työhyvinvointi. Tämä johtaa sairauslomiin ja alan vaihtoihin. Ei näytä tulevaisuus hyvältä, elleivät työnantajat herää hoitamaan asiaa kuntoon.
Kolmas asia on nykyinen palkkarakenne, joka vaatii kunnon remonttia. Onhan se jo 20 vuotta vanha. Yksi iso epäkohta on TVR-luokitus, joka tuli voimakkaana esiin. Se ei enää toimi tarkoitetulla tavalla, koska autot ovat muuttuneet. Vaativaa työtä tekevä ei saa sitä palkkaa, mitä tehtävä edellyttää. Ja työnantajat mieluusti esittävät TVR:n alakanttiin ja sitä on hankala luottamusmiehen valvoa.
Myös palkkiopalkkajärjestelmä ei toimi kunnolla. Sen määrittely on epämääräinen ja liian helppo on taulukot muuttaa niin, ettei se taulukkopalkan päälle paljoa anna.
Kiitos kaikille osallistuneille.

Jaa artikkeli muille...

Uusi Momentti-jäsentiedote vuodelle 2022 on ilmestynyt

Alta klikkaamalla pääset lukemaan uusinta Momentti-lehteä!